Primeres línies de trinxeres senyalitzades

Les trinxeres formen part del patrimoni arquitectònic i són un bé a conservar. Al terme de Vistabella els treballs relacionats en els vestigis del front de Llevant estan en una fase de descoberta i localització, però tenim pendent una feina primordial: fer un catàleg de les diferents línies defensives de trinxeres, i això significa que parlem d’un treball que ha de ser dut a terme per personal especialitzat.

Mentres no disposem d’eixe catàleg s’han pogut ubicar senyals en alguns llocs per a facilitar les visites de les persones interessades i per a posar en valor uns elements constructius que són de tots; per a fer-ho possible l’Ajuntament va sol·licitar una ajuda a la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica de la Generalitat Valenciana.

Els panells informatius s’han posat a les dos fosses investigades fins ara: Mas del Collet i Mas de Marimon. I també a quatre línies de trinxeres: Serra de la Batalla, Mas de la Cambreta, Mas de la Serra i Mas del Boiro.                

Cada panell porta un codi QR que conté informació sobre els vestigis, la seua relació en el Front de Llevant i el moviment de les tropes dins el terme de Vistabella del Maestrat. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.