Premis Maestrat Viu 2022

Els quatre premis de la IX edició amb els membres de la Junta de Maestrat Viu davant la portada barroca de l’església de Sant Jordi

La novena edició dels premis Maestrat Viu han concedit el guardó Seidia a l’Arxiu de Vistabella pel seu projecte Se Done A Saber: en la seua versió on line mensual des de 2014, i pel seu pas al paper el 2021 en una publicació de l’editorial Trencatimons. Perquè és la posada en valor del patrimoni fotogràfic de Vistabella que fixa la història del segle xx i la projecta com a punt de trobada de la comunitat local dins de la realitat compartida amb el Maestrat.

El jurat ha considerat que la publicació en format paper Se Done A Saber és “un treball modèlic perquè trau les fotografies de l’àmbit privat amb la crònica oral de la família que les custodia, la completa amb les informacions dels veïns i la contextualitza amb dades de l’arxiu municipal. A més, en una segona part, el treball identifica clarament, amb noms i cognoms, totes les persones que hi apareixen i el lloc on estan situades. És un llibre d’etnologia i història, que reconstrueix la vida i el passat recent de Vistabella del Maestrat, cosa que fixa els orígens i contribueix positivament a la identificació de la comunitat.

El dissabte 28 de maig de 2022 a la plaça de l’església de Sant Jordi es van lliurar els quatre guardons d’aquesta convocatòria, en un acte dirigit per les locutores Lídia Labèrnia i Amàlia Garrigós, amenitzat amb la música en directe dels cantants Pau Alabajos i Cesk Freixas, i amb la creació en directe d’una obra plàstica realitzada per l’artista Ana Beltran Porcar.

A més de l’Arxiu de Vistabella han estat guardonats: el crític literari Josep Manuel San Abdon, la filòloga Amanda Ulldemolins i l’empresa Cuinatur.

Articles de premsa relacionats:

IMATGIES. Ares i Sant Jordi, un Maestrat ben Viu

DIARI LA VEU. IX edició dels Premis Maestrat Viu a Sant Jordi: una màgica confluència

DIARI LA VEU. Galeria d’imatges dels premis Maestrat Viu 2022

MAESTRAT VIU. Premis 2022

Related Images:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.