La vida al món rural girava al voltant de les feines al camp: el cultiu de la terra i les raberes d’animals; la posta del sol, la climatologia i les nits vora el foc deixaven espais de trobada on s’aprenia a ballar i a tocar. La música es transmetia per generacions: persones majors i jóvens podien lluir el seu art a les festes i els bureos.
Els canvis al món rural han suposat la desaparició d’un tipus de vida, i han eliminat el contacte abans natural entre vells i jóvens, per això ara creem nous espais intergeneracionals per a facilitar l’aprenentatge al voltant de la música popular: tallers que faciliten la trobada entre els músics de la rondalla de Vistabella, les xiquetes i xiquets en horari extraescolar, i qualsevol persona interessada en l’art de cantar i ballar en comunitat.
La iniciativa correspon a l’Associació de Mares i Pares de l’aulari de Vistabella, i Víctor JIménez -mestre i integrant de la rondalla- dirigeix els tallers.
En aquesta mateixa voluntat: la d’intentar afegir el patrimoni local dins la programació escolar s’inclourà el ball rodat dins el contingut de l’Educació Física i també la creació de noves lletretes de jotes en les rimes de les classes de Llengua.



