Participem al Rural Experimenta III

 

 

Rural Experimenta és un laboratori d'innovació ciutadana per al món rural: un espai de trobada que facilita la cooperació entre persones amb l'objectiu de desenvolupar projectes culturals al servei de resoldre reptes socials, de proposar noves formes de vida i de crear noves comunitats d'aprenentatge per dur-los a terme.

És una iniciativa del Ministerio de Cultura y Deporte, i de Medialab Prado. En esta tercera edició està coorganitzat pel Programa d'Extensió Universitària-PEU de la Universitat Jaume I, la Diputació de Castelló, la Fundació Carulla, La Generalitat Valenciana i l'Ajuntament de Vilafranca. El Centre d'Estudis de Penyagolosa va col·laborar en el projecte Parabla, i PenyaLab va presentar projecte propi.

El projecte que PenyaLab desenvolupa a Vistabella del Maestrat ha tingut impacte i molt bona acollida perquè dona resposta a necessitats diàries i reals dels habitants del món rural, i no només als joves, que era el contingut específic presentat al Rural Experimenta III.  És un repte acostar la tecnologia als habitants que han decidit viure fora de les ciutats i poblacions grans, molts factors fan difícil una aposta que hauria de ser incentivada des de totes les institucions que proclamen treballar contra el despoblament rural.

PenyaLab és un laboratori social que s'adapta a les demandes de les persones que es passen pel seu local. Fan des de propostes educatives per a l'escola de Vistabella, a propostes formatives per a gent major i ofertes lúdiques per a joves. Tenen diferents màquines de fabricació digital i per a crear prototips, i poden personalitzar les ajudes que cada usuari necessita.

Exposar la seua proposta a la trobada de Rural Experimenta III ha suposat reconeixement per la qualitat de la seua feina i la creació d'una plataforma de contactes i possibilitats d'exportació a altres indrets de característiques similars a Vistabella.

Related Images:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.