Tallers de postisses

Encara que algú et diga que no tens ritme, no li fages cas: totes les persones en tenim!

Tens un cor que batega i seguix un ritme. Tens pulmons que bombegen aire i la teua respiració porta un ritme. Quan camines les teues passes seguixen un ritme. Eres una caixeta de ritme i només te falten dos postisses per acabar de sonar com cal.

A partir d’aquest plantejament, fet per les xarxes socials de la Rondalla i de l’Ajuntament, moltes veïnes i veïns de diferents edats han respost a la primera crida per a tocar les castanyoles al raval de Sant Joan de Vistabella del Maestrat, durant el mes de juliol de 2023.

Per a fer possibles els tallers Mònica Nebot i Víctor Jiménez, a més de proposar la idea, han carretejat taula, cadires, banquets i varietat d’instruments de corda i percussió des del Pla Avall fins al raval de Sant Joan, on la didàctica, el bon humor i la paciència s’han trobat en la música popular.

Exercicis d’iniciació. Les fustetes blaves són la mà esquerra, les clares són la mà dreta. Cal respectar els espais buits, són els silencis.

Després de practicar dos classes de colps a base de metrònom i sense accelerar el ritme, s’afegeix l’acompanyament d’instruments de corda, i al final de tot s’incorpora la veu.

Per ajudar a interioritzar els colps de les castanyetes cal fer exercicis amb tota classe d’elements: botelles d’anís, canyetes, panderetes…

Related Images:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.