El projecte AVAN i els nostres forns de calç

El projecte AVAN, espais rurals de recerca contemporània treballa en algunes poblacions de l’interior de Castelló: genera iniciatives artístiques per a fomentar relacions entre els habitants i el seu objectiu és promoure el sentit crític a través de l’experimentació, és a dir, fa investigació a partir dels coneixements locals per a estimular el debat a través de proposicions artístiques.

La xarxa AVAN és un projecte singular del Programa d’Extensió Universitària de l’Universitat Jaume I de Castelló (PEU-UJI) que vehicula l’artista Rafael Tormo Cuenca.

Des de la primavera de 2023 els quatre pobles de la Mancomunitat de Penyagolosa ens hem incorporat a aquest suggeriment cultural: el món dels sabers al voltant dels forns de calç del territori és el punt d’arrencada de moltes i variades iniciatives que involucren tot el nostre teixit humà, des de la memòria dels majors fins l’alumnat dels centres educatius, des dels agents socials fins els joves.

Pedra, transmutació i vida en comú” és un treball de recerca i intervenció artística d’Ana Sánchez i Rafael Tormo per a repensar el patrimoni cultural i crear noves narratives comuns des d’allò popular.

AVAN PENYAGOLOSA

ELS FORNS DE CALÇ de la Mancomunitat de Penyagolosa

PROCESSOS OBERTS I COMPARTITS

La primera fase del treball té una fita important: l’encesa del forn de calç de Madonya al terme d’Atzeneta del Maestrat el dijous dia 22 de febrer a les 8:00 del matí, que s’ha de mantindre encès durant els dies 23 i 24 de febrer.

Hi ha una crida oberta a participar en l’acompanyament dels tres dies de la cuita de pedres sense interrupció, amb activitats i visites programades.

Notícies de premsa sobre el projecte:

Castellón Plaza. Els forns de calç: l’altre patrimoni que busca ser rescatat.

Diario de Teruel. La sabiduría de Albarracín en torno a la cal ayuda a recuperar cuatro hornos en Castellón.

Diario de Teruel. La fabricación de cal, un saber que se pierde pese a la demanda de materiales sostenibles.

Related Images:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.