Despoblament de La Estrella

Sinforosa Sancho i Martín Colomer han sigut els darrers 40 anys els únics pobladors de La Estrella, i en la ratlla dels seus 90 anys han hagut d’anar a viure en el seu fill a Vilafranca. La seua resistència a marxar els ha convertit en la imatge de defensa del món rural, la seua aparició a la premsa nacional i internacional ha posat, de manera intermitent, el despoblament en primera línia.

Des de la ruralitat defensem que l’èxode rural no és un fet inevitable ni un càstig diví, sinó una conseqüència de nefastes decisions polítiques que concentren serveis a la costa segons criteris demogràfics, i deixen fora de lloc les oportunitats que ofereix l’interior rural, tot generant una espiral d’injusta desigualtat per a una part dels habitants i un desequilibri altament perjudicial per al territori.

La Estrella ja és un espai deshabitat, un magnífic lloc al món on els serveis que milloren la qualitat de vida i eviten l’emigració no han arribat.

La Estrella se queda vacía: la aldea limítrofe con Castellón pierde a sus dos únicos habitantes Mediterráneo  21/02/2023

Adiós a los últimos de La Estrella La Vanguardia 04/03/2023

Tras 40 años viviendo solos en el pueblo, Sinforosa y Martín dejan La Estrella: “Llegó un momento en que la edad no perdona” El Mundo  27/02/2023

La localidad turolense de La Estrella pierde a sus dos últimos habitantes El Mundo 19/03/2023

Los últimos de La Estrella: el pueblo donde sólo vive una pareja El Mundo 16/08/2018

Un matrimonio de octogenarios protagonistas del conmovedor anuncio de Land Rover 29/12/2018

Related Images:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.