Tallers d’O Vere Deus 2022

El projecte de recuperació del cant de la rogativa de Vistabella intenta crear consciència d’aquest valor patrimonial, a més de formar un grup de cantadors que garantisca la seua continuïtat.

La fase 2 del projecte, entre altres continguts, suposa la realització de tallers d’estiu gratuïts i oberts a la participació, que tenen l’objectiu de donar a conèixer aquesta salmòdia: la seua repetició constant s’encomana i facilita que qualsevol persona puga participar.

El tenor David Montolío dirigeix la formació i assessora el projecte que té un valor afegit: l’excel·lent acústica de l’església del poble; el cant es practica passejant perquè la finalitat és cantar mentre es fa camí.

Tots els pobles que mantenen la seua rogativa a Sant Joan de Penyagolosa canten l’O Vere Deus però cada un ho fa a la seua manera: el pas del temps ha barrejat la música popular en el cant gregorià i els resultats divergents afegeixen riquesa a la pregària. Conservar la personalitat de cada rogativa i compartir-la també és un dels objectius d’aquesta iniciativa. 

Als tallers d’aquest estiu 2022 s’ha mostrat la variant melòdica de l’O Vere Deus de Xodos.

El nombre d’assistents varia a cada taller, però l’interès evident avala la continuïtat del projecte. Aquest 2022 s’ha comptat amb una xicoteta subvenció de la Diputació de Castelló i el finançament de l’Ajuntament de Vistabella del Maestrat.

Related Images:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.