Tallers de botifarra

La botifarra és un joc de taula que es juga en la clàssica baralla de 48 cartes; requereix memòria, molta observació i capacitat deductiva.

Jugar a la botifarra és un acte social molt popular a Xodos, Benafigos, Vistabella i Atzeneta del Maestrat, de tal manera que es convoquen concorreguts concursos de botifarra cada estiu.

Al llarg del segle XX l’espai de trobada per a fer les partides eren els bars, de manera que només els hòmens compartien l’afició i l’entreteniment del joc. Encara que també hi ha afició pels jocs de cartes entre les dones, al jugar tradicionalment per separat, els rogles de dones acostumen a jugar a la brisca i al guinyot.

Per obrir l’exclusivitat masculina del joc de la botifarra, fer-lo intergeneracional i treure’l al carrer s’han creat els primers tallers de botifarra l’estiu 2022.

L’Associació de Jubilats de Vistabella aporta els mestres que dominen el joc per a explicar-lo i compartir-lo a la plaça del Dau en tots els que en volen aprendre. L’èxit de la convocatòria planteja una segona edició l’estiu vinent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.