Exposició La Memòria dels Carrers. 1a edició

 

 

L'exposició "La Memòria dels Carrers" és un homenatge al veïnat perquè selecciona imatges privades dels àlbums familiars i les fa públiques, les torna als carrers i les situa al mateix lloc on van ser fetes. És un projecte obert -perquè no es tanca en esta primera edició- i pensat a llarg terme perquè tant l'espai públic dels carrers del poble com les tècniques de reproducció d'imatges ofereixen moltes possibilitats d'exposar i apropar les fotos a la gent. L'objectiu principal és poder explicar les relacions socials de Vistabella al segle XX, i per això cal recordar festes, balls, bodes, provessons, desfilades, batejos i comunions.

Cada edició mostrarà imatges del veïnat a mida real, ja que consta de fotografies de gran format, perquè la gent d'ara puguem relacionar-nos de manera directa amb les circumstàncies que ens han precedit, perquè puguem fotografiar-nos en les fotografies i aixina portar-les al present: una manera de fer eterns els habitants de Vistabella.

A l'activitat passiva de contemplar les imatges la proposta de "La Memòria dels Carrers" li afegeix el valor de la interacció, cada veïna i cada veí reacciona de manera diferent davant cada retall del passat, s'anima els assistents a fotografiar-se incorporant els nostres ascendents i a valorar la imatge que ens queda. El passat va marxar per a no tornar, però no l'hem perdut, el portem posat.

Related Images:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.