Tallers d’O Vere Deus 2022

El projecte de recuperació del cant de la rogativa de Vistabella intenta crear consciència d’aquest valor patrimonial, a més de formar un grup de cantadors que garantisca la seua continuïtat.

La fase 2 del projecte, entre altres continguts, suposa la realització de tallers d’estiu gratuïts i oberts a la participació, que tenen l’objectiu de donar a conèixer aquesta salmòdia: la seua repetició constant s’encomana i facilita que qualsevol persona puga participar.

El tenor David Montolío dirigeix la formació i assessora el projecte que té un valor afegit: l’excel·lent acústica de l’església del poble; el cant es practica passejant perquè la finalitat és cantar mentre es fa camí.

Tots els pobles que mantenen la seua rogativa a Sant Joan de Penyagolosa canten l’O Vere Deus però cada un ho fa a la seua manera: el pas del temps ha barrejat la música popular en el cant gregorià i els resultats divergents afegeixen riquesa a la pregària. Conservar la personalitat de cada rogativa i compartir-la també és un dels objectius d’aquesta iniciativa. 

Als tallers d’aquest estiu 2022 s’ha mostrat la variant melòdica de l’O Vere Deus de Xodos.

El nombre d’assistents varia a cada taller, però l’interès evident avala la continuïtat del projecte. Aquest 2022 s’ha comptat amb una xicoteta subvenció de la Diputació de Castelló i el finançament de l’Ajuntament de Vistabella del Maestrat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.