Primeres línies de trinxeres senyalitzades

Les trinxeres formen part del patrimoni arquitectònic i són un bé a conservar. Al terme de Vistabella els treballs relacionats en els vestigis del front de Llevant estan en una fase de descoberta i localització, però tenim pendent una feina primordial: fer un catàleg de les diferents línies defensives de trinxeres, i això significa que parlem d’un treball que ha de ser dut a terme per personal especialitzat.

Mentres no disposem d’eixe catàleg s’han pogut ubicar senyals en alguns llocs per a facilitar les visites de les persones interessades i per a posar en valor uns elements constructius que són de tots; per a fer-ho possible l’Ajuntament va sol·licitar una ajuda a la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica de la Generalitat Valenciana.

Els panells informatius s’han posat a les dos fosses investigades fins ara: Mas del Collet i Mas de Marimon. I també a quatre línies de trinxeres: Serra de la Batalla, Mas de la Cambreta, Mas de la Serra i Mas del Boiro.                

Cada panell porta un codi QR que conté informació sobre els vestigis, la seua relació en el Front de Llevant i el moviment de les tropes dins el terme de Vistabella del Maestrat. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.