Exposició La Memòria dels Carrers. 1a edició

 

 

L'exposició "La Memòria dels Carrers" és un homenatge al veïnat perquè selecciona imatges privades dels àlbums familiars i les fa públiques, les torna als carrers i les situa al mateix lloc on van ser fetes. És un projecte obert -perquè no es tanca en esta primera edició- i pensat a llarg terme perquè tant l'espai públic dels carrers del poble com les tècniques de reproducció d'imatges ofereixen moltes possibilitats d'exposar i apropar les fotos a la gent. L'objectiu principal és poder explicar les relacions socials de Vistabella al segle XX, i per això cal recordar festes, balls, bodes, provessons, desfilades, batejos i comunions.

Cada edició mostrarà imatges del veïnat a mida real, ja que consta de fotografies de gran format, perquè la gent d'ara puguem relacionar-nos de manera directa amb les circumstàncies que ens han precedit, perquè puguem fotografiar-nos en les fotografies i aixina portar-les al present: una manera de fer eterns els habitants de Vistabella.

A l'activitat passiva de contemplar les imatges la proposta de "La Memòria dels Carrers" li afegeix el valor de la interacció, cada veïna i cada veí reacciona de manera diferent davant cada retall del passat, s'anima els assistents a fotografiar-se incorporant els nostres ascendents i a valorar la imatge que ens queda. El passat va marxar per a no tornar, però no l'hem perdut, el portem posat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.